Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Sárközy Csaba: SZÁMVETÉS
  2008-02-15 19:46:18, péntek
 
  Sárközy Csaba: SZÁMVETÉS
2008-02-15. 12:45:03

A NEMZETI ÉS NEMZETELLENES SZOCIALIZMUS - IKERTESTVÉREK

Ikertestvérek a Szabadság, a Demokrácia, a Szabadság kormányai is

Tizenhét év. Ez a történelemben semmicske, apró ido néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelo építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyuléstol a szabadságharcig eltelt több, mint másfél évtized.

Épp ennyi, tizenhét évünk adódott - hatalmas csapások sora után - végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyu: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk.

De sikerült.

Hazánk lakossága e másfél évtizednél alig több ido alatt 1.639.479 fovel növekedett. Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-rol 1140-re emelkedett. Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévo 187 mellé, s bennük megkétszerezodött az orvosok száma.

2628 km. elsorendu országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nott, ebbol 243 km-t villamosítottunk - magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsok lettünk! Duna-tengerjáró flottánk összeköti víziútjainkat a világtengerekkel.

Államadósságunkat az idoszak felére kifizettük, sot el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását. Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos muködéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kapnak az egyre növekvo számú cukorbetegek. Budapest (gyógy)fürdovárossá vált.

Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Duna-ágban; a tisztviseloknek a hegyvidékeken és a Balatonnál. Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. Átadtuk Európa elso mujégpályáját.

A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselok, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját. Mindehhez megteremtettük a világ egyik legértékállóbb valutáját..

Politikai téren önállóságra törekedtünk. Korlátok közé szorítottuk a szélsoséges pártok muködését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelozve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.

No persze nem az 1990-2007 közötti tizenhét évrol szólnak ezek az adatok, hanem egy másikról.

Horthy Miklós kormányozta ekkor a világháborút, spanyolnáthát, eszeveszett vörösterrort, Trianont elszenvedo Magyarországot - vagyis 1920 és 1937 közötti, a még új világháborútól mentes korszakról.

Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékbol szemelgettem oket, legfoképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó). A milliószámra eloforduló munkásmozgalmár szócikk közé nyilván nem a gaz horthyfasiszta érát dicsérendoen pöttyentették ezt a néhány adatot, így bátran elfogadhatjuk hitelesnek mindet.
Természetesen felhasználtam saját jegyzetanyagomat is.

Lássunk ezekbol is egyet!

Nagyanyám, Sárközy Istvánné, született Bleszkányi Irén - a Csobánc utcai elemi iskola tanítónoje - 275 pengo nyugdíjra volt jogosult. Egy pengo ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, bár az írásom megjelenésig ez még változhat gyurcsányilag. Unokája (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét-ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.

Jó-jó - mondhatja az iskolázott olvasó - de az elnyomó értelmiség (tanítóno) kivételezett helyzetben volt, a szegény munkások pedig folyamatosan nyomorogtak. Nos jómagam egy megbélyegzett osztályban érettségizvén (Antall József volt az osztályfonökünk) kényszeruségbol Angyalföldön dolgoztam évekig, s tanultam szakmát. S nemcsak szakmát tanultam az öreg szakiktól, hanem azt is, hogy az esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyuben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba - s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést. Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezoen (úgy bizony!) eloírt s felépített gyári sportpályán - tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig - óh, borzalom! - a hazáról tanultak az iskolában. A HAZÁról.

Természetesen - mai szóval - "vesztesei" is voltak e kornak. Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség-akciók, a tehetségmento szolgálatok... Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebbol a tragédiákkal induló 17 évbol 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválság - épp a közepén! Hogyne lettek volna "vesztesek"! Hisz az egész Magyarország vesztes volt!

És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy-fasizmussal?
Mindenekelott szögezzük le: a fasizmus és nácizmus két különbözo dolog, elemi tudatlanság és gonosz indulat összekeverni a kettot. Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! Szálasi más eset: valóban náci típusú rendszer volt, késobb, és idegen hatalom katonai megszállása alatt.

(Csupán zárójelben, dolt betukkel fuzöm ide: ma Magyarországon új
politikai fogalom született meg: a nemzeti szocializmus ikertestvére, a
nemzetellenes szocializmus).

Nem volt hivatalos ideológia a történelmi jog- és szokásrendszer durva leváltására, majd eroszakolt helyettesítésére. Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebbol mintegy 400 politikai jellegu jelent meg e korban! És nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot! Csupán az értékeket tisztelo, azokat megorzo s továbbadó konzervatív világ volt. Beszélo a neve: értékkonzervatív.

Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejérol van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra a fentebb már említett elemi tudatlanság vagy gonosz indulat - valószínuleg mind a ketto!

Mai, divatos, politikailag korrekt mércénk szerint valóban antidemokratikus a szélsoséges pártok korlátozása. Akkor nemzetet mentett.

Valóban volt cenzus (1920-tól 50 %), viszont nem döntötte el végzetesen az ország és a nemzet sorsát a néhány tányér levessel vagy lejárt szavatosságú tésztacsomaggal, esetleg a nyugdíjasoknak adott 500 Ft-os utalvánnyal vásárolt szavazat.

Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviseloháznak a törvényjavaslatokat - emlékezzünk Göncz papára, mit muvelhetett az Antall-idoszak törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezu, becsületes, eros akaratú magyar vezeto!

Barátaim!
Egyszer végre el kellett mondani mindezt.
Csak azt kérem: adjátok tovább!

Szombathely, 2007. Böjtelo Havának 7. napján
Sárközy Csaba

[Forrás: Sárközy Csaba]

http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=2&HirID=30521
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, villamosítottunk, világtengerekkel, helyettesítésére, értékkonzervatív, jegyzetanyagomat, nyaralótelepeket, berendezkedéséig, glaszékesztyuben, antidemokratikus, dieselmozdonyok, tisztviseloknek, szabadságharcig, köztisztviselok, kedvezményekkel, munkanélküliség, tésztacsomaggal, tekintélyuralmi, országgyuléstol, munkásmozgalmár, kényszeruségbol, képviseloháznak, osztályfonökünk, munkaviszonnyal, ellátórendszert, nyugdíjasoknak, nemzetpusztító, terrorrendszer, magyarországon, keménykalapban, kikapcsolódást, magyarországot, legértékállóbb, visszavetítése, gyámolításukra, megteremtettük, történelemben semmicske, török berendezkedéséig, szabadságharcig eltelt, független Magyarország, kezdetekkor meglévo, orvosok száma, idoszak felére, gazdák összes, mindenkire egyaránt, egyre növekvo, hétvégi kikapcsolódást, világ egyik, szélsoséges pártok, horogkereszt használatát, máskülönben csupán, 1990-2007 közötti, Sárközy Csaba, NEMZETI ÉS NEMZETELLENES SZOCIALIZMUS, Soroksári Duna-ágban, Átadtuk Európa, Egyesült Államokat, Horthy Miklós, Magyar Történelmi Kronológiából, Akadémiai Kiadó, Sárközy Istvánné, Bleszkányi Irén, Antall József, Herr Dréher, Nagy Gazdasági Világválság, Böjtelo Havának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Minden harmadik...  Png férfi  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  Irgalom és ítélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jónás Tamás – Végtelen b...  s immár én is felragyogva, ért...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png lepke  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png telefon  Éretlen vers  Garai Gábor - Takarítás  Soha ne kedvezz...  Adakozás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mai harmónia kártyám  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Egy hatékony szolga  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
történelemben semmicske, török berendezkedéséig, szabadságharcig eltelt, független Magyarország, kezdetekkor meglévo, orvosok száma, idoszak felére, gazdák összes, mindenkire egyaránt, egyre növekvo, hétvégi kikapcsolódást, világ egyik, szélsoséges pártok, horogkereszt használatát, máskülönben csupán, 1990-2007 közötti, boldog Kádár-korszak, 1982-ben megjelent, milliószámra eloforduló, néhány adatot, írásom megjelenésig, vasas szakmával, negyedét-ötödét kapja, iskolázott olvasó, elnyomó értelmiség, szegény munkások, megbélyegzett osztályban, öreg szakiktól, esztergályos kétszeres, általa gyártott, dél-amerikai közlekedést, gyár kórusában, gyár csónakházában, hazáról tanultak, tehetségmento szolgálatok, tragédiákkal induló, egész Magyarország, nemzeti szocializmus, történelmi jog-, értékeket tisztelo, nemzet sorsát, néhány tányér, nyugdíjasoknak adott, puszta tekintélyt, közalkalmazottak, villamosítottunk, világtengerekkel, helyettesítésére, értékkonzervatív, jegyzetanyagomat, nyaralótelepeket, berendezkedéséig, glaszékesztyuben, antidemokratikus, dieselmozdonyok, tisztviseloknek, szabadságharcig, köztisztviselok, kedvezményekkel, munkanélküliség, tésztacsomaggal, tekintélyuralmi, országgyuléstol, munkásmozgalmár, kényszeruségbol, képviseloháznak, osztályfonökünk, munkaviszonnyal, ellátórendszert, nyugdíjasoknak, nemzetpusztító, terrorrendszer, magyarországon, keménykalapban, kikapcsolódást, magyarországot, legértékállóbb, visszavetítése, gyámolításukra, megteremtettük, vasútvonalaink, világháborútól, horthyfasiszta, szokásrendszer, kronológiából, gyurcsányilag, hegyvidékeken, történelemben, természetesen, nemzetellenes, spanyolnáthát, csónakházában, megbélyegzett, tehetségmento, víziútjainkat, mujégpályáját, felhasználtam, pöttyentették, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.